Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zlatý dešť

Od: mh odpovědí: 3 změna:

Před lety jsem zakoupila v zahradnictví forsytii údajně hybridní. Vypěstovala jsem z keře stromek odstraňováním dalších výrostků. Bohužel mi takto špatně kvete každý rok. Rozvinou se pouze některé květy, ostatní visí jakoby povadle. Nevím co to způsobuje. Předem děkuji za radu.

Zlatý dešť
Zlatý dešť #2

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Má raději lehčí humózní záhřevnou a dostatečně vlhkou půdu a slunnou polohu. V polostínu špatně kvete, to prvak. A druhak, záleží na tom, kdy a jak vlastně výrostky odstraňujete. Sice se má pravidelně řezat, aby hodně kvetla, ALE! zlatice zakládá květní orgány na dřevě již v předcházejícím roce, proto je třeba provést řez ihned po odkvětu, aby měla rostlina dostatek času vytvořit do příští sezóny nové vyzrálé výhony. Větve stříhejte až k postranním, níže rostoucím mladým výhonům, ale jen některé – to kvůli tvarování . Po příliš silném zmlazení keř vytvoří deformované, plazivé výhony a je vždy omezen hlavní efekt - dekorativní kvetení. Hlavní řez je třeba provést nejdéle v druhé polovině května, jinak by keř nestihl vytvořit do podzimu nové letorosty schopné založit květní orgány.

senior
hodnocení

4x

Je to zlatice a kvete na dvouletém dřevě.

Tedy řezat a staré pryč.

living.iprima.cz/...

Jinak normální keřík, který roste přímo ze země, tedy ne na kmínku, je určitě lepší, ten kvete jak divý.

liska5
hodnocení

0x

Kromě výše uvedeného / řez, půda a poloha vůči slunci/ je tvar květů a jejich povislost možná daní právě tomu křížení.

Hybridy nebývají vždycky nejhezčí. Květ je třeba velký, ale tvarově zase nic moc.

To je typické třeba u hybridních narcisů. Takové nepohledné deformace vypadají spíš jako virozy, než jak má vyhlížet vyšlechěná elegance.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]