Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč nekvete

Od: jika* odpovědí: 3 změna:

Poznáte někdo prosím tuto rostlinu? Vytváří docela velké keře, má velké ploché listy a krásně kvete.

Hlavně bych potřeboval poradit, proč mi nekvete. Mám ji už několik let a ani kvítek. Zkoušel jsem stiné

stanoviště, polostín i plné slunce, ale stále nic. Přitom v některých zahrádkách ji kvést vídám.

Poraďte prosím. Děkuji.

Proč nekvete
Proč nekvete #2

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona
hodnocení

1x

Bergenie. Nevím, kde může být problém. Možná, že je v tom trávníku? Vím, že má víc ráda světlo, než stín. Používá se i do svahů jako půdopokryvná rostlina. My ji máme v oblázcích a na skalce. Tam, kde je víc stíněná, kvete míň, někdy je květ schovaný mezi listy (nevytáhne se). M.

hodnocení

0x

Daří se jí v kypré půdě, pravidelně ji zalévejte a hnojte jednou týdně.

Já používám Krystalon plod a květ.

hodnocení

0x

Nevím, zda jí nevadí ty přesuny.

Já ji mám roky na jednom místě, stále kvetla, loni na podzim jsem ji dost protrhala, a letos zatím nekvete. Tak nevím, asi i nechce radikální zásahy do listů:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]