Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pěstovat klíčky

Od: agata* odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, chtěla bych začít pěstovat klíčky třeba na chleba/do salátu. Moc ale nevím, jak postupovat. Na internetu jsem se dočetla, že semínka bych měla prvně na 12 hodin namočit a potom dát buď do proděravěné petky/ na vatu (nebezpečí plísně) a nechat vyklíčit. Jaká semínka jsou podle vás nejlepší a dočetla jsem se správného postupu? Děkuji!

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Takových návodů je už v poradně v historii spousta. Jeden z nich: poradte.cz/...

Pro mě je nejlepší mungo. Levná semínka, rychle a spolehlivě klíčí. Další v řadě je řeřicha... a pak jako chutné lze označit slunečnicové.

Vatě bych se obloukem vyhnul.

Slunečnici jsem objevil letos. Je opravdu dobrá. Zajímavá je i chuť naklíčených semínek ředkviček ale cenově to je proti slunečnici nesrovnatelné.

jj, se slunečnicí lze experimentovat, jak moc ji nechat vyrůst. Osobně jsem jí pak nechal růst v hlíně, protože jsem jí sklízel až pár cm vysokou, tak aby měla z čeho žít a nežrala jen sama sebe. :)

Řeřicha je tak hodně aromatická, že každému nesedne.

Ředvičky a řada jiných semínek mi přišla moc drahá na to, abych jí měl jen na klíčení. Ale věřím, že může být echt dobrá.

agata*
hodnocení

Dekuji! Sla by naklicit i cocka nebo chia semínka?

šla, co by ne, ale ani jedno není vhodné na konzum za syrova. Čočka je moc tvrdá a chia semínka jsou slizovitá. Nepouštěl bych se do toho.

liska5
hodnocení

0x

NEJCHUTNĚJŠÍ: Koupím si ve zdr.výživě fazolky mungo. Lžíci jich v hrnku zaleju vodou přes noc a pak je sleju a už jen propláchnu 2x denně odraženou vodou, ne ledovou. A pokaždé přes pokličku sleju. Třetí den už mají klíčky, chutnají jak hrášek a tak je konzumuji. Jestli rostou rychle, dám je do lednice. Stále pod pokličkou. Nedávám jich víc, protože rychle rostou, a pak přes 3 cm už mi tolik nechutnaj.

oldi
hodnocení

0x
Udělat si hrách jako pučálku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]