Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebovala bych pomoct určit název rostliny co je na obrázku. Za každou pomoc předem děkuji.
No já tuto rostlinku koupila na jarmarku jako eukalyptus. Ale vím, že to není. Nicméně voní krásně mentolově a opravdu, když na mě leze nějaká viróza a mám ucpaný nos, tak se lépe dýchá, když si jeden lísteček rozemnu. Krásný večer
Ano, jedná se skutečně o rýmovník, rostlina je choulostivá na chlad a na přímé slunce, i když jí nevadí pěstování za oknem, ale venku mi jí vždy sluníčko spálilo. Nikdy se mi nepodařilo její listy usušit. Dá se jen čichat, ale také se dá z ní připravit odvar na žaludek, nebo jako náhrada za mátový čaj, šťáva z listů pomáhá hojit popáleniny a drobné odřeniny...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.