Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Určení názvu rostliny

Od: michaela23* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, potřebovala bych pomoct určit název rostliny co je na obrázku. Za každou pomoc předem děkuji.

Určení názvu rostliny

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
hodnocení

2x

Plectranthus argentatus neboli "rýmovník"? Už se tu o něm psalo. Voní ty lístky jakoby po mátě?

mamacita2*
hodnocení

0x

No já tuto rostlinku koupila na jarmarku jako eukalyptus. Ale vím, že to není. Nicméně voní krásně mentolově a opravdu, když na mě leze nějaká viróza a mám ucpaný nos, tak se lépe dýchá, když si jeden lísteček rozemnu. Krásný večer*slunce*

ukulele*

Ano, jedná se skutečně o rýmovník, rostlina je choulostivá na chlad a na přímé slunce, i když jí nevadí pěstování za oknem, ale venku mi jí vždy sluníčko spálilo. Nikdy se mi nepodařilo její listy usušit. Dá se jen čichat, ale také se dá z ní připravit odvar na žaludek, nebo jako náhrada za mátový čaj, šťáva z listů pomáhá hojit popáleniny a drobné odřeniny...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]