Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak bojovat s plevelem

Od: 1pavel® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,prosím o radu jak se zbavit tohoto invazního sukulentního plevele z trávníku.Možná to někdo pěstuje jako skalničku.

Jak bojovat s plevelem

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jerdnou jsem stála s "dloubátkem" uprostřed zahrádky a do prostoru jsem zoufale zařvala: "Co s rěmi pampeliškami mám udělat?" Odněkud z dálky se ozvalo "Celé to zabetonuj!"

liska5
hodnocení

0x

Rozchodník / Sedum/, kvete bíle nebo žlutě. A některý druh je lehce jedovatý. Ten se pozná podle palčivé chuti.

Co s ním? Asi podle toho, za jakým účelem je tam ten trávník. Jestli jen proto, aby tam byla na pohled zelená plocha, tak bych to asi nechala. Nemusíte to zalévat. Ale takový fotbal by se na tom blbě hrál, klouže to, když se to rozmázne. Jestli to je menší plocha, existují selektivní pesticidy. Tuším Bofix. Ale mám obavy, že to tam bude časem zase. Tohle jsou nezmaři. Tam stačí kousíček.

Máme kolem paneláku oblázky. Kačírkový pás - podle zateplení. A někomu asi kousek spadl z balkonu a milý pás se po pár letech zelená těmito rozchodníky...

hodnocení

Děkuji za rady, někdo to pěstuje na skalce a dal za to i peníze.Také nás v některých pořadech lákají na nové rostliny,které se po čase stanou invazními a radost se změní...

asd1
hodnocení

0x

Začni to tam pěstovat jako oblíbenou kytku, na 99% to brzy uschne *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]