Dobrý den, určitě budu vypadat jako blázen,ale mám dvě kanadský borůvky,5let rodí, prospívají, prostě jsou v pohodě a letos mi místo borůvek vyrostly jehnědy normální kočičky. Je fakt že se jim taky daří, neumím si ti vysvětlit. Předem předesílám, že nepiju,ani neberu drogy psychicky jsem naprosto v pořádku
To není žádná záhada ani naroubovane (to rozhodně ne) . Uprostřed borůvky vám roste vrba. Jste si ji nikdy nevšiml. Do takové velikosti z větrem přinese Who semínka vyroste třeba za 2 nebo 3 roky. Takže vystřihnout. Kdyby to šlo vytrhnout, tak by to byla lepší varianta, protože ustrizene to bude obrůstat.
Je možné, že Vám tam někdo píchl vrbové proutky a ty přerostly původní borůvku? Ta tam bude / to se světlešedou kůrou/, jen zůstává "ušlápnutá". Jinak vrbkám-kočičkám se daří všude. Trochu kůry a rašeliny by to chtělo.
Vrba by měla oranžovou kůru. Na obrázku nic oranžového nevidím. Myslím, že některé boruvky potřebují druhou rostlinu k opýlení, nevím zda je to i vaše odrůda, takže jestli je možná poslední rok sama, tak nemá, kde vzít pyl k opílení a vytvoření plodů.
Děkuji za odpovědi, rostliny mám dvě hned vedle sebe a ta druhá je na tom úplně stejně,tak nevím,bylo by možné, že by byla ta borůvka na té jívě naroubovaná?
Dobrý den, prisla jste na konec na to? Ja si koupil take Kanadskou boruvku 2x a obe jsou nakonec jen velky ker v unoru s kocickami. Takze jsem si asi tedy koupil Jivu s cedulkou Kanadska boruvka...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.