Nejste přihlášen/a.
Krásný den, na Vánoce jsem dostala od kamarádky tuto mini květinu (nejspíš aloe, nejsem si jistá). Měla jsem ji na světle u okna a se zálivkou to nepřeháněla. Během února jsem si začala všímat, že ji začínají hnědnout a bělat některé listy. Kytku jsem dala od okna dál a problém zatím přetrvává. Nevíte co jí může být? Jsem úplný amatér, s pěstováním kytek se zatím seznamuju
Krásný den i vám.
Vadne vám, protože ji nezaléváte. Vidím, že substrát je úplně suchý.
Je jaro, tudíž rostlinky potřebují více zálivky.
Aloe tak jednou týdně.
Zdravím. Vašemu sukulentu zasychají konečky listů, čož ukazuje na sušení kořínků. Sukulent není kaktus, nepotřebuje sluneční úpal, jen dostatek světla, nejlépe rozptýleného. Zálivku je nejlépe praktikovat tak, že do podmisky nalijete dost vody, necháte, aby si "obsah" květníku nasál kolik potřebuje, a tak po 1/2 - 3/4 hodiny zbylou vodu vylila. Pak necháte zeminu dost pozaschnout (po cca 5 dnech zapíchnete do substrátu prst - ucítíte-li chlad = dost vláhy, ucítíte-li teplo = sucho) a teprve podle výsledku "prstového testu" opět zalijete podmokem nebo ještě ne. Ida
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.