Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak hnojit česnek na jaře

Od: majdi* odpovědí: 4 změna:

Prosím o radu: je možné nahradit jarní hnojení česneku místo ledku vápenatého, rohovinou? Obsah dusíku je v obou případech skoro stejná. Všude se uvádí jen ledek vápenatý. Ale rohovina je převe organické hnojivo! Ledek minerální! Může mně poradit odborník přes hnojiva?

Předem velmi děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Ledek vápenatý je rychle působící vodorozpustné dusíkaté hnojivo, rtohovina je naopak velmi pomalu působící dusíkaté hnojivo a musí se nejprve biologicky rozložit. Používá se jako vysloveně zásobní hnojivo, které se na rozdíl od třeba močoviny nevyplaví. Navíc ledek vápenatý v půdě tlumí kyselost.

111®
hodnocení

2x

ledek vápenatý se používá jako postřik na list...v koncentraci 5%

hodnocení

0x

Ledek rohovinou nenahradíte. Rohovina je dlouho působící organické hnojivo u kterého dlouho trvá než jsou živiny dostupné pro rostliny. Vy však potřebujete dodat dusík hned. Přihnojte až bude opravdu potřeba, tj. začnou žloutnout špičky česneku. Po utvoření větší listové plochy je lépe přihnojit 5% roztokem močoviny.

jabraka*
hodnocení

0x

Mám dojem,že se na jaře česnek přihnojí,ale ne dusíkatým hnojivem,které podporuje růst zeleného ,ale je potřeba podpořit růst cibule.Zahlídnul jsem existenci hnojiva polyssulphate,obsahující ve správném poměru draslík,síru a fosfor,bez dusíku.Dusík bývá přítomen už proto že sázíme česnek do zeminy v druhé trati,tedy hnojené vloni mrvou. icl-sf.news/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]