Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, koupila jsem si asi před rokem dracenu. Mám ji v rohu místnosti u okna, je to několik týdnů zpět, co mi začaly na nejmenší rostlince žloutnout,opadávat listy a to od středu, jedna odnož mi už úplně opadala a u druhých dvou mám vypadané středy. Nevím co jí může být, poradí mi prosím někdo, děkuji.
0x
Dracena nemá ráda přelívání. Já mám dvě draceny velké asi 120cm zálívám je vlahou vodou a to jen jak si vzpomenu.často jsou vyschlé ,ale to jim vůbec nevadí,Občas také dostanou sprchu vlahou vodou.Přihnojuji je kristalonem tak 1 za měsíc.Je možné,že vám nastydla jestli na ní otvíráte okno.Vadí jí také průvan.Jinak je nenáročná.Když už se mi nelíbí,ustřihnu jí 20-30 cm vršek dám do vody a až zakoření mám zas novou svěží rostlinu.
0x
Přesně tak,dracena nemá ráda přelití,ale důvod může být i jiný.A to že vaši dracenu napadli broučci typu molice,mšice,vrtule,dřepčíci a jiná nebezpečná havědˇ.Pomoc je celkem jednoduchá,kupte si v obchodě (s květinami ,nebo v obchodě kde se prodává různé hnojvo a postřiky) LEPOVÉ DESTIČKY,které zasunere do květináče a tato havědˇ se na destičky nalepí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.