Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přístup k ventilům Briggs+straton

Od: totak® odpovědí: 4 změna:

Zdravím mechaniky, kutily.

Ze které strany je na sekačkách briggs přístup k nastavení ventilů? Koukal jsem na videa a všude už to mají sundané. Že musí dolu hlava to vím, ale nerad bych motor z bubnovky sundával protože k upevňovacím šroubům je šílený přístup.

Dostanu se k tomu z některé srany bez demontáže celého motoru nebo je to jako na schvál na spodku na straně osy -kliky?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

Tak už nic. Docvaklo mi, že když sundám hlavu tak už budu vědět na které straně to je.

Pro někoho, kdo to bude hledat příště, dodávám že je to pod výfukem. Takže motor dolu nemusí UFFF.

hodnocení

0x

Pokiaľ je to starý typ motoru,tak tam sa ventili nastaviť nedajú. OHV motory si myslím,že nastavenie je po zložení krytu hlavy,no briggs som ešte nenastavoval,tak neviem presne určiť.

doplněno 27.03.21 09:19:

Pri skladní si potom dajte pozor na ozubené kolieska na kľukovke a vačkovej hriadeli. Sú tam rysky na zuboch,ktoré musia byť pri montáži medzi sebou. Osobne si myslím,že výmena krúžkov vám veľmi nepomôže,válec bude už vybehaný.

hodnocení

U těch nových co mají na hlavě plechový kryt s nápisem OHV je to lepší. Návod na nastavení je na Youtube. Bohužel mám ten starší typ. Ventily jsem vyndal a vyleštil. Víc se s tím bohužel dělat nedá. Nepomohlo to, komprese se nezlepšila takže budou asi v háji pístní kroužky. Z toho mám teda ohromnou radost, protože B&S motory mají válec v jednom kuse s blokem a kvůli kroužkům se musí motor půlit. Blbouni americký.. Kdyby to udělali jako u pionýra tak je výměna kroužků na půl hodiny práce. Takhle mi to zabere celý den.
hodnocení

Už má nárok být vyběhaný. Bude mu už tak 20 let. Žádné rýhy jsem na něm ale neviděl. Tak snad kroužky pomůžou. I přes tu malou kompresi startuje celkem ochotně, jen se při práci víc dusí v husté mokré trávě. Pravda je, že celá sekačka už by si zasloužila odchod do důchodu. Už jsem na ní se svářečkou opravoval půlku svárů. Jenže já se nerad zbavuji dobrých starých věci které jdou ještě opravit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]