Ahojky všem, moje juka mi začala usychat, já blbá ji začala dávat kvůli tomu více vody, ikdyž je to přirozený proces. Nejsem na pěstování rostlin zrovna ta nejlepší. Mamka mi pak poradila ji dávat více světla, tak jsem ji přesunula k oknu, ale pořád jsem ji zavodňovala. Teď už vím, že je to špatně. Z jednoho kmene dokonce jakoby “zapáchajicí hnis” začal vytéká. Poraďte mi jak ji zachránit
Vyndat z květináče, odstranit vše uhnilé, zbytek zasadidt do většího květináče, dát novou, suchou zeminu, pak trošičku zavlažit.
radek123
Přesně tak jak tu bylo řečeno...máme ji též doma ..otrhat vše uhnilé..přesadit a lehce zavlažit..a pak čekat ..a pozor na tu vodu..hlavně to učinit co nejdříve..!
Tam je blbé, že není podmiska, kde je hned patrné přelití. Když je narvaný květináč v obalu, tak tam může stát voda a kořeny se topí a dusí. Použila bych raději hliněný květináč. Je stabilnější a trochu dýchá.
Dobrý den, ano, odstraňte uhnilé kořeny a zasaďte do nové zeminy, potom pár týdnů nezalévejte, teď v zimě stačí zalévat tak jednou za měsíc dost, ale zase ne moc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.