Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, před asi 5 dny jsem si ostrýma zahradnickýma nůžkama (píšu proto abyste si nemysleli tupý kancelářský) ustřihl tři větvičky šípku, dal je do skleničky s čistou vodou a nechal v pokoji. Během 3 dnů se objevily lístky a začali růst malinký větvičky. 4. den se mi zdáli nějaké povadlé, a včera jsem dvě vyhodil, byly úplně vysušené a bez kořínků, a jednu jsem dal do kelímku s hlínou a zalil. Dnes ráno byla zvadlá.
Co jsem udělal špatně?
Zkusím ji tam ještě chvilku nechat, třeba se vzpamatuje.. Díky za odpověď
Co jsem udělal špatně?
Zkusím ji tam ještě chvilku nechat, třeba se vzpamatuje.. Díky za odpověď
2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení
kami®
2x
Je potřeba respektovat správný čas množení. To bývá v červnu a na podzim. Na jaře lze množit rostliny řízkováním i dříve, ale ty, co třeba nekrvácejí při jarním řezu. Stonek růže se zapíchne do země, některým vyhovuje přiklopení sklenicí, aby nezvadly odpařením vlhkosti, když ji nemají jak přijmout. Proto se rostlinám i odstraňuje většina listů. Některé pod sklenicí naopak shnijí. A musejí být venku ve stínu. U rostlin se musí vysledovat, jestli tenčí větvičky nezakoření snadněji, než tuhé, starší, bývá to pravidlo. Venkovní rostliny se v bytě nemnoží řízkováním snadno, venku tolik nehrozí chyba v zalévání (i přelití). Šípek lze množit i semeny.
U rostlin, které množíme, je nutné nejdříve promyslet místo pozdější výsadby. Šípek je vzrůstný, díky trnům je nepříjemné ho prořezávat a kvalitnější šípky dnes nabízí třeba růže karpatská.
U rostlin, které množíme, je nutné nejdříve promyslet místo pozdější výsadby. Šípek je vzrůstný, díky trnům je nepříjemné ho prořezávat a kvalitnější šípky dnes nabízí třeba růže karpatská.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]