Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Setí rajčat, kdy?

Od: jod odpovědí: 10 změna:

dobrý den, chci se zeptat, mohu dnes už zasít rajčata? abych je mohl vysazovat na zahon okolo kvetna. jde mi o to aby to nebylo brzo, ale zase ne pozde. uz je idealni cas? díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

19.03.21 19:28
hodnocení

3x

Už. *palec*

hodnocení

0x
Vždy záleží na podmínkách. Zda máte teplo nebo lepší studeno, dost nebo málo světla. Já budu set na konci měsíce. Měsíc a půl je na rajčata akorát.
Soused je sází už s plody, takže ten už má naseto... :)

111®
hodnocení

0x

vysel jsem tento týden..

jod
hodnocení

takze nevadi kdybych zasel dnes? podle me budou jen vetsi za ty 1,5 - 2 mesice

111®
hodnocení

0x

záleží na podmínkách, pro vzejítí teplo a pak pod 20°C ale světlo..

hodnocení

0x

Známý je vyséval na MDŽ, má už pěkné rostlinky. Ovšem on je pak sází dosti hluboko, takže mu nevadí, že jsou poněkud vytáhlé. Já jsem sela v sobotu a začínají klíčit. Doufám, že po loňském neúspěchu, kdy nám všechny rajčata chytla předčasně plíseň, to bude letos lepší.

Rajčata nesázím hluboko (když jsou vytáhlé), ale naležato (přesněji trochu zešikma). Pustí kořínky z celé ponořené délky stonku.

senior
hodnocení

0x

Ano, druhá půlka března je čas vysít rajčata.

Minulý rok jsem sela v únoru a přerostly. Letos setí před týdnem a už jsou venku dva lístky. Budu pikýrovat. A dávat do bedniček, jak zde byl nedávno příspěvek. Ne tedy jako každoročně do kelímků.

Papriky jsou už také venku.

joudic*
hodnocení

0x
pokud chcete velke a brzo rodici, tak uz.. ale budou vytahane, kdyz nebudou mit dost svetla.

hodnocení

0x

ano, vysévám vždy kolem 20. března. Musí být na světle, aby se moc nevytahovaly. Taky se je pak snažím otužovat, takže je po rozsazení nemám v pokojové teplotě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]