Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
chci se zeptat, jestli někdo pěstujete doma alstromérii? Bývá to řezaná květina do kytic - lilie Inků.Koupila jsem si ji kvetoucí v květináči, už je to dost dlouho. Nikdy už mi nekvetla, má pořád takové povadlé listy. Nikde jsem nic moc o pěstování nenašla, jen že může být i v záhoně, ale asi půl m hluboká jáma a na zimu hodně přikrýt. Já jí venku mít nechci. Tak nevím - vyhodit nebo? Díky
Ahoj.
Pokud ji nechcete mít venku, tak ji s klidem vyhoďte.
Jinak o pěstování venku je zde : magazinzahrada.cz/...
Já ji pěstuji v květináči už několik let, na jaře ji ostříhám a přesadím do nové zeminy, rozdělím hlízy a rozdám známím. Kvete celé léto,
Díky za odezvu, tak to s ní ještě zkusím. V zimě byla v pokoji kde bylo cca 15 st. Ted jí můžu dát na verandu. Máte ji celoročně doma nebo jí v létě letníte? A sluníčko nebo spíš stín?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.