Nejste přihlášen/a.
Promiň, ale já se zasmála. Viděla jsem leccos, jen ne takový botanický klenot...
Já tomu říkám juka.
Ten střapec odřízni s asi 15 - 20 cm kmínku. Nech pár hodin zasychat a pak dej do vázičky do vody. Asi za 6 týdnů by měl vytvořit kořínky, pak si ho zasadíš do nové půdy.
Když necháš z květináče vyčnívat "pařez" neboli asi 15 cm kmínku, tak se na něm časem mohou probudit pupeny a z nich nové střapce.
Ten středový klacek, co Ti zbyde, lze nakrájet na špalíky asi 15 -20 cm a správným! koncem zasadit. Některé se uchytí.
Utýraný dračinec nebo juka. Seřízni ji cca 15 cm pod posledním listem a dej do skleničky s vodou zakořenit. Ostatek vyhoď. Do květináče, ne do obalu, dej novou zeminu a zakořeněnou rostlinku zasaď. budeš mít novou. Jestli se ti chce experimentovat, prázdný kmínek nařež na cca 20cm kousky a také je dej zakořenit. Třeba se chytnou.
Utýraný, utopený, s uhnilými kořeny, dračinec nebo juka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.