Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aku zahradní sekačka

Od: rosol* odpovědí: 12 změna:

Zdravím lidi, prosím poradíte mi nějakou aku zahradní sekačku, nedrahou, nemusí být velká (mám 600m zahrádku).

Máte někdo zkušenosti s nějakou? Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

host
hodnocení

0x

Nedělejte si iluze, že vám bateriová sekačka něco poseká. Možná tak elektrické nůžky na zastřižení okrajů, ale sekačka ne. Jestli máte někde poblíž vyvedenou zásuvku, zkuste normální lehoučkou sekačku například Rotak 320 a k tomu vhodný kabel. Zásuvku máte, baterie byste musel stejně někde nabíjet.

rosol*
hodnocení

elektrickou mám starší právě a musím koupit novou a nechce se mi do benzínu

Tento názor je dávno pasé. Koukni se na netu po takových, které mají aspoň 40V napájení, měli minimálně 4A kapacitu baterií a budeš v pohodě. Čím víc voltů a ampér, tím lépe. Mám 750metrů zahradu, sekačku 40cm, bez pojezdu, tři aku 5A 40V a není co řešit. Lehké sekání nerušící sousedy. Benzínovou jsem uložil, protože mě zmáhala. Rámus, váha, manipulace a to má pojezd, už to není pro mne. Po třech letech jsedm nakazil asi celou ulici. Koukali se, poptávali se a dneska už mám asi nejhorší ze všech sousedů. A jak si libují. Malá, ale důležitá poznámka na konec; trávu nesmíš nechat přerůst. Sekám jednou za 14dní. Tak asi taková jest pravda.

re4zon
@shanyo Co to je zac? V jake kondici jsou baterky po trech letech? Taky o tom uvazuju, ale zkusenosti okoli jsou zatim negativni, baterky jdou brzy do kopru.

Sekačka je Hecht viz: cz.hecht.cz/...

Není znát žádný rozdíl ve výkonu akumulátorů. Dcera měla Bosch rotak také na baterky a to se kupodivu nedá srovnávat. Cena hlavně za značku a ne za kvalitu. Po 2letech koupila tu co mám já.

rosol*
hodnocení

to vypadá dobře! cena cca 7 tis. s baterkou, jaká je výdrž baterie?

mě stačí hodina, vydrží to?

Chtělo by to minimálně 5Ampér baterku a stejně by to bylo na hraně. 2kusy 4Apér by to určitě stačilo.

Já mám 3kusy 5A a stačí to na skoro 2,5hodin čistého nepřetržitého sekání. To mě stačí na 760metrů trávníku. S vysýpáváním odpočinkem a pod. mám trávník tak za 3,5hod.hotový. Sekám jednou za 14dní.

re4zon
hodnocení

0x
Aku sekacka poseka 600m najednou za predpokladu, ze je to naprosto rovna plocha a dokazete sekat velmi rychle. A to za predpokladu, ze jsou baterky v dobre kondici. Za dva roky uz nebudou a za 4 budete potrebovat nove temer v cene nove sekacky. Jestli vam to nevadi, proc ne, je to kombinace vyhod elektricke a benzinove, jen to proste neco stoji.
Uplne nastejno vas vyjde koupit levnejsi benzinovou a kaslat na udrzbu, delat jen to nejnutnejsi. Pet let vam vydrzi a pak koupite v nejhorsim novou.
Kdybych mel doporucit elektrickou, tak Makitu. Mam ji pet let a seka skvele, je lehka a dost odolna. Ale tahat kabel me uz taky pekne s*** *smich*
rosol*
hodnocení

Děkuji, já mám asi 10 let elek. z Monfieldu a seká, ale už je ojetá). Jakou máte vy?

jm
hodnocení

0x
Stiga, 60v, 4A... Není co řešit
jm
Právě mi doporučil můj osvědčený servis zahradního nářadí 6Ah profinaradi.com/...
Splňuje uvedenou plochu.
Já bych ale šel do zmíněné Stiga. Měl jsem dvě elektrické, tedy vlastně pořád mám. Byly z bazoše, vytížené jsou dost, snad 15 let, s minimálním servisem.
Elektrické oproti benzínu jsou opravdu super, benzín bych v domě už nechtěl ani zadarmo
rosol*
hodnocení

jj děkuji, benzín už také nee

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]