Dobrý den, chtěla bych se zeptat, předpokládám, že je to červík v hlíně. Mám stejnou zkušenost, že i po přesazení se jednou za čas objeví červíci okolo květináče a vadí mi to. Můžete mi prosím poradit jak se toho zbavit? Nějaký účinný přípravek? Děkuji Romana
A nejsou to jen úplně obyčejné malé žížaly? To pak pomůže jedině použití hlíny zakoupené nebo přesáté. Někdo ji i "peče" v troubě, aby se zlikvidovaly plísně atd. M. doplněno 14.03.21 19:36: A přesazovala jste ji tak, že jste odrolila veškerou hlínu z původního balu?
romanam
Starou hlínu sem se snažila odstranit a kořínky stříhám natolik, že se až kolikrát divím, že to ty rostlinky přežijí.
To si nemyslím, přesazovala jsem jí už potřetí a pokaždé to byla jiná hlína. Do stejné hlíny jsem přesázela další tři pokojové květiny a u těch se nic takového neděje. Je to pouze u té anturie.
liska5
Prodávají se hnojivé tyčinky s insekticidním účinkem. Je to takové platíčko. Není levné, ale je to praktické. Podle návodu se napíchají do zeminy v květináči a časem půdní škůdci vyhynou. Nefunguje ale na smutnice.
Někdy jste si ty červíky donesla pravděpodobně i s hlínou z přírody. Hlína se měla přesát. Koupit zeminu v obchodě ta by měla být bez červíků. Můžou být zalezlí v kořenech rostliny, potom tam jsou i po přesazení.
romanam
Květina byla z obchodu a hlína taky. Navštívila jsem zadnictví a jak mi paní poradila tyčinky, tak měli i tekutou formu. Koupila jsem si oboje. Tekutá měla okamžitý účinek a tyčinky použiju preventivně. Děkuji mnohokrát za snahu mi pomoci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.