Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Palmove listy hnednou

Od: bender* odpovědí: 3 změna:

Dobry den,

pred 3 tydny jsem koupil do obyvaku maly palmy - areca a chamaedorea.

Bohuzel se jim nevede tak dobre, jak videt z vlozenych obrazku, listy hnednou a vypada to jako by vysychaly. Najde se tu nekdo kdo by mi mohl poradit jak dostat tyto tve rostlinky do zdravy formy? Zalejvam jednou za 3 dny (doporuceno), puda neni vyschla, je vlhka ale ne moc, jsou na svetlem miste ale ne na primym slunci.

Jsem totalni amater co se kytek tyce, proto doufam, ze se tu najde nekdo kdo mi muze poradit.

Dekuju.

Palmove listy hnednou
Palmove listy hnednou #2

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Podle mě jsou přelité. V okrasných futrálech nemáte kontrolu, jestli ještě pod květníkem nestojí voda. I povrch zeminy tomu napovídá.

doplněno 11.03.21 19:16:

Podle vašeho doplnění jsou přelité určitě. Není na substrátu na první fotce plíseň?

bender*
hodnocení

takze 200ml vody jednou za 3 dny zpusobuje ze sou palmy prelite?

liska5

Též si myslím, že přelité. Jsou to palmy původem ze subtropů či tropů. Píchněte k ní špejli a druhý den vytáhněte. Povrch půdy se zdá suchý, ale uvnitř v květináči mají kořeny stále v mokru. Dejte jim teď pauzu a pak decku vody za týden.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]