Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Macešky, pokvetou letos na jaře?

Od: suzymon® odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer. Jak je to s maceškama? Když vyseji semínka teď, vyrostou mi do jara? Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Dobrý večer. Jednoletky nebo víceletky? Ono je to v podstatě jedno-Pokud jste je zasela teď, tak pokvetou v létě.Jinak se víceletky sejí cca v červenci a kvetou brzy z jara dalšího roku.

hodnocení

2x

Teď nasejete, pokvetou pozdní léto až podzim. Pro jarní kvetení sít v létě.

hodnocení

Díky, já už je vysela, protože já na to právě vždycky pak zapomenu. Já je chtěla do truhlíků na jaro, tak holt budou až potom.

liska5

... a když se v lednu oteplí, tak Vám pokvetou taky...

hodnocení

Lisko, jak to myslíte, v lednu? Já určitě nemám venku truhlíky s kytičkama v lednu. Ale teď mi došlo, že asi myslíte venku na zahradě. Tak to ne, tam je ani nevysadím, to by mne nebavilo mít venku v lednu kytičky, i kdyby kvetly. To jsem doma zalezlá a vůbec bych si je neužila. Já je chci před okno, do truhlíků a na jaro. Budu muset zase koupit už hotové sazenice.

liska5

Suzy, za mého dětství jsme měli u domu takové rabátko - podlouhlý záhonek podle zdi - lemovaný maceškami. Pamatuji se, jak všechny květiny zima skolila, jen macešky svítily těma sametovýma ksichtíkama.

A třeba v Opavě v parku vysazovali loni 23. září velký kruhový záhon macešek. Asi se počítá, že i v mírné zimě budou zdobit.

sametka
hodnocení

0x

Macešky vyséváme koncem června, klíčí ale nejlépe při teplotách kolem 15 st. , tak truhlíky umístíme do garáže. Až se objeví první zelené špičky, vyneseme ze tmy garáže do stínu na severní stranu . Na záhon vysazujeme začátkem srpna ( to už mají rostlinky 3 a více listů). S balem je i prodáváme po půlce září. Kvetou celý podzim a i v teplé zimě- to je nutné je v truhlících a miskách zalévat, protože nezmrznou, ale uschnou. Začátkem jara vypadají uboze, ale koncem března se se "seberou" a kvetou až do léta. (jižní Morava) Za tuto dobu je x krát posřikujeme proti houbovým chorobám a přihnojujeme až v záhonu zakoření.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]