Nejste přihlášen/a.
Potřeboval bych poradit. Dostal jsem vzrostlou palmu. Dle svých neodborných znalostí jsem ji dle odborné knihy zařadil jako Rajskou palmu HOWEA Forsteriana. ( výška 2,5 m, 10 listů, plocha listu cca 50 cm2 ) Usuzuji, že je 10 až 15 let stará. Listy mají dle velikosti 44 až 48 řapíků. Když jsem se na netu sháněl po více informacích, nalezl jsem 1 odkaz - inzerát, kde majitel prodává svou 17 let starou Rajskou palmu, 13 listů, velikost listu cca 50 cm2, počet řapíků na listu 52. Foto inzerované palmy odpovídá správnosti mého zařazení. Nicméně zarazila mne pouze jedna věc - počet řapíků na listu. Můj dotaz zní, zda má Rajská palma stabilně 52 řapíku (tím je mé zařazení nesprávné), nebo může mít řapíků na listu i méně než 52, (viz. můj případ) a počet řapíků je dán stářím rostliny. Děkuji za radu a odborný názor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.