Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čmelín doba k instalaci

Od: alacot® odpovědí: 10 změna:

Kdy je prosím nejvhodnější doba k instalaci čmelína?

Díky.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona
hodnocení

2x
Jestli mohu doporučit, sledujte tyto stránky: cmelaciplus.cz/...
Fungují i na FB a troufnu si tvrdit, že jsou ti nejpovolanější. M.
72mona
Nejde mi to doplnit, tak přidávám komentář. Komu se to nechce pročítat, píší toto: Umístěte úlek ven na vybrané místo
Doporučujeme umístit úlek ven do přírody až v době, kdy je šance na jeho osídlení = objevily se čmeláčí matky – královny a provádějí svůj pátrací let.
Pokud bude úlek umístěn v přírodě zbytečně brzo, může prochladnout a vlhnout. M.

hodnocení

0x

A nemáte na mysli včelín? Čmelín neznám. Jestli je to opravdu včelín, poproste admina, aby změnil znění otázky. :)

chov-cmelaku.cz/...

Úly pro čmeláky

čmelín - ul pro čmeláky:-D

zelenadomacnost.com/...

Aha, tak se moc omlouvám. To jsem teda trdlo. A já si myslela, že takhle mu nikdo neodpoví. Fakt jsem trubka. :-D No ale alespoň už vím, že existují i čmelíny. ;)

Nesledujete módní trendy?

respekt.cz/...

liska5

To už jsem tu řešila loni. Nakonec jsem čmelín na balkoně odmítla instalovat vzhledem k agresivnější sortě čmeláků, co umí kousnout, jelikož tu je v okolí více malých dětí. Nádherná videa poskytla na téma 72mona. Jak je potřeba vysledovat nízko lítající samičku, která hledá, kde by zahnízdila,. Jak ji odchytit a usadit ve čmelíně. Tazatel by si měl hodně přečíst na to téma. Aby poznal jednotlivé druhy... a že třeba přežívá jen asi 10% vylíhnutých čmeláků, protože mají své pronásledovatele, co napadají jejich hnízda.

Čmeláci létají dříve, než včely, tak za pár týdnů už by mohla nějaká samička hledat, kde se usadí.

Jen upřesňuji - čmeláci nekoušou, bodají žihadlem.

liska5

Žihadlo má jen samička: Sameček nemá žihadlo. Čmeláci jsou ale vybaveni zároveň kusadly a některé druhy je dovedou použít k obraně i útoku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]