Nejste přihlášen/a.
Kdy je prosím nejvhodnější doba k instalaci čmelína?
Díky.
A nemáte na mysli včelín? Čmelín neznám. Jestli je to opravdu včelín, poproste admina, aby změnil znění otázky.
Aha, tak se moc omlouvám. To jsem teda trdlo. A já si myslela, že takhle mu nikdo neodpoví. Fakt jsem trubka. No ale alespoň už vím, že existují i čmelíny.
To už jsem tu řešila loni. Nakonec jsem čmelín na balkoně odmítla instalovat vzhledem k agresivnější sortě čmeláků, co umí kousnout, jelikož tu je v okolí více malých dětí. Nádherná videa poskytla na téma 72mona. Jak je potřeba vysledovat nízko lítající samičku, která hledá, kde by zahnízdila,. Jak ji odchytit a usadit ve čmelíně. Tazatel by si měl hodně přečíst na to téma. Aby poznal jednotlivé druhy... a že třeba přežívá jen asi 10% vylíhnutých čmeláků, protože mají své pronásledovatele, co napadají jejich hnízda.
Čmeláci létají dříve, než včely, tak za pár týdnů už by mohla nějaká samička hledat, kde se usadí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.