Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nějaký odborník na motorové pily

Od: adamko odpovědí: 13 změna:

Zdravím, měl bych prozbu, jestli někdo neví, proč mi nejde dát plný plyn u motorové pily, když to chvilku podržím, tak se pila začně dusit, dřív to bylo v pohodě, ale jednou jsem do pily nalil, omylem čistý benzín, ale zase kdyby to bylo zadřené tak to nepůjde ani nastartovat ne? Díky za odpověd.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Jak již píší předchozí, bude to velmi pravděpodobně zaviněno nesprávným seřízením bohatosti směsi. Špatně chápete pojem "bohatost" směsi, ta není dána množstvím oleje v benzínu. Bohatost, do motoru nasávané směsi je dána poměrem paliva /benzín a olej/ a nasávaného vzduchu! Seřizuje se regulačními, seřizovacími šrouby na karburátoru. Bývají označeny L a H. Šroubem L se nastavuje bohatost směsi při nízkých otáčkách - volnoběhu tak, aby pila dobře akcelerovala. Šroubem H se nastavuje bohatost směsi při maximálních otáčkách pily. Směs by neměla být nastavena příliš chudá, aby nebyly překročeny maximální povolené otáčky pily. Seřizuje se většinou tak že se z max. otáček povolením šroubu H /t.j. obohacením směsi/ docílí toho, že pila při plném plynu, bez zatížení trochu t.zv. "čtyřtaktuje". Třetím seřizovacím šroubem se obvykle seřizují otáčky volnoběhu pily.

Popis nastavení bohatosti směsi pily je v každém návodu k obsluze pily. Pokud jej nemáte, lze je najít někde na netu.

olek123
hodnocení

zdravím, možná špatná směs

adamko
hodnocení

směs dávám 1:40 na 5 l a nikdy jsem problém neměl

Bylo myšleno špatně seřízený karburátor , bohatá směs

adamko
hodnocení

takže dát možná měně oleje, nebo jak to vykoumat, jak jsem psal že dávám 1:40 tak třeba dát 1:50

adamko
hodnocení

vlastně směsi už jsem taky zkoušel z 1:40 na 1:50,1:30,1:25 jediné co to dělalo že to víc čudilo jinak závada furt

liska5

Vy diskutujete sám se sebou? Jednou jste Adamko a podruhé Olek123 !?

hodnocení

0x

Filtr vyčištěný?

adamko
hodnocení

motorovou pilu jsem kompletně vyčistil i filtr

hodnocení

0x
Kolik jste spálil benzínu bez oleje?
Může to být přidřený, sundejte svíčku posviťte do válce a jestli tam budou rýhy je to jasný.

makk
hodnocení

0x

Může to být přidřené a projeví se to až při ohřátí, druhá možnost je neseřízený karburátor.

asd1
hodnocení

0x

Nejspíš přidřená, pokud to začlo po tom čistým benzínu tak celkem jistota.

Příp. karburátor zalepenej biosložkama v benzínu (trysky) = chudá směs. Nebo falešný vzduch = zase chudá směs.

Je otázka míry chudosti směsi. Pokud by byla mírně chudší, tak se naprázdno ještě spíše přetočí. Také bych spíše "sázel" na přidřenou pilu po směsi bez oleje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]