Nejste přihlášen/a.
Málo informací.
Palma může být přemokřená, nebo chytla průvan, nebo je napadena škůdci, málo hnojiva...
Variant je bezpočet.
Já bych hned odstranila ony flekaté listy. Celé i se stopkou. Mohly by v nich být spóry nějaké houbové choroby. Prohlédněte, zda tam není nějaký maličký savý škůdce. Asi chce palma víc slunka a humusu. Pohnojte hnojivem pro palmy. Nepřelívat.
Já jsem nejdřív myslela, že to je palma datlová. Teď jem usoudila, že to může být Chamadorea sličná a ta chce vlhčí prostředí a zalévat víc. Dvakrát týdně. V paneláku se jí příliš nedaří a mívá celkově vybledlé listy.
Ono je těžké, když není vidět celá rostlina, jaký a jak velký má květináč a z jaké zeminy roste.
Po přesazování by neměla mít těsný květináč ani nedostatek živin. Jestli to není právě reakce na přesazení, než se znova rozjede, trvá několik týdnů. A taky začalo dost péct slunko / neměla by být na přímém/, a tyhle změny jsou zátěž.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.