Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy se má borůvka namnožit?

Od: 0okok odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

nevíte, kdy se alchameinova borůvka můžu namnožit? Může se namnožit ze řízků? Dělá se to na jaře, nebo na podzim?

Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Řízkování borůvky se dělá na jaře a jakou máte nemám tušení.

hodnocení

0x

Asi je myšleno Muchovník amelanchier neboli indianska borůvka,já jsem vloni množil odkopky,na jaře,ale jde to několika zpúsoby

liska5

Pod muchovníkem / Amelanchier/ se dají najít a vyrýpnout semenáčky Jen některé budou mít vlastnosti matečné rostliny. Dala jsem jich více do řady k plotu a některé zůstávaly malé pevné, jiné letěly nahoru. Některé měly dlouhé řídké střapce, jiné krátké a husté. Prostě ukázková genetika.

hodnocení

0x
Polodřevnaté keře se dobře množí hřížením. Delší větvičku připíchneš drátem do hlíny a zahrneš. Počkáš až zakoření a pak ustřihneš. Někde se doporučuje místo na větvi které budeš strkat pod zem mechanicky poškodit třeba poťukat kladívkem nebo naříznout nožem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]