Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Houby v dubnu

Od: jcds odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, myslíte si že bych mohl něco najít už v dubnu? U nás je hlavně listnatý les, plný dubů a habrů. Děkuji za odpověď.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Určitě. Každý mykolog ti řekne, že houby se dají sbírat po celý rok. Pak už jde jen o to, kdy, kde a jaké houby hledat. Myslím, že poučení lze nalézt i zde, ne netu.

makk
hodnocení

0x

Záleží taky na půdě. Pokud je vápenitá, můžete najít smrže nebo májovky. Jinak třeba penízovky a na bezu Jídášovo ucho.

hodnocení

0x

Celý rok nějaké houby rostou, tedy i v dubnu. Já bych spíše šel až v květnu na "májové" hřiby, které opravdu v květnu pod duby a buky rostou.

hodnocení

0x

Houby múžete sbírat celoročně. Já chodím od října co 14 dní na hlívy. A najdu.

O Vánocích jsem donesla domů penízovku sametonohou, zeť ji chtěl kvůli zvýšenému cholesterolu. Někde to vyčetl a já pak běhala po lesích. :) Ale našla. Tuto houbu si nosí domů lidé často před Vánoci, přidávají je do štědrovečerního kuby.

V březnu začnou růst šťavnatky březnovky. Nejsou příliš vzhledné, ale dobré. A po nich, už kolem Velikonoc, najdete smrže a kačenky. Je to lahůdka.

No a v druhé polovině dubna začnou už příjemně vonící čirůvky májovky. Takže houby se dají sbírat pořád. Jen se musí vědět kdy, kam na ně, a hlavně, aby to byly ty správné, tedy jedlé. ;) Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]