Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, myslíte si že bych mohl něco najít už v dubnu? U nás je hlavně listnatý les, plný dubů a habrů. Děkuji za odpověď.
Houby múžete sbírat celoročně. Já chodím od října co 14 dní na hlívy. A najdu.
O Vánocích jsem donesla domů penízovku sametonohou, zeť ji chtěl kvůli zvýšenému cholesterolu. Někde to vyčetl a já pak běhala po lesích. Ale našla. Tuto houbu si nosí domů lidé často před Vánoci, přidávají je do štědrovečerního kuby.
V březnu začnou růst šťavnatky březnovky. Nejsou příliš vzhledné, ale dobré. A po nich, už kolem Velikonoc, najdete smrže a kačenky. Je to lahůdka.
No a v druhé polovině dubna začnou už příjemně vonící čirůvky májovky. Takže houby se dají sbírat pořád. Jen se musí vědět kdy, kam na ně, a hlavně, aby to byly ty správné, tedy jedlé. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.