Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych dát ke sloupu pergoly pnoucí růži, aby měla slabé ohebné stvoly (jako liany), byla odolná, kvetla opakovaně nebo několik měsíců, nemusela se stříhat, šířka asi 80-100cm. Barva rudá nebo žlutá až do oranžova, délka 2-4m. Pokud taková není, tak keříková, třeba i bez opory, výška 2-2,3m. Ještě dotaz - lze dát růži místo jiné, vykopané? Asi mám velké požadavky, ale jednak se mi tam jiná nevejde a druhak jsem 70letý invalida, takže aby dala málo práce.
Mooooc děkuju za každou zkušenost, protože na webech prodejců se info dost liší a já na sbírání zkušeností už nemám čas.Peta
Neporadím s konkrétní růží, ale s tím, kam se obrátit. Můžete prohlédnout nebo jim i napsat. Dodávají na podzim z vlastní produkce. ruzepelcovi.com/...
Lisko, máme tedy stejně dobrou zkušenost.
Nevím, odkud jste. Já si byla vybírat v růžové školce Růže-Pelcovi nedaleko Sobotky. Mají velké pole všemožných růží v pásech. Poskytují i odborné poradenství a e-shop. Sympatičtí a ochotní relativně mladí lidé.
V Kroměříži na výstavišti mi zase radili, aby růže měla ranní slunce, aby rosa brzo oschla. Dlouhé mokro na lisech nahrává chorobám. Pak že popínavky by neměly mít příliš bohaté květy, že je déšť zatíží a nasáklé květy se pak ohýbají dolů.
Jo, a kupte si na připevňování zeleně potahovaný drát- ten tlustší. Stříhat občas bude potřeba. Po zimě to, co vymrzne, zjara zakrácením se zahustí a zpočátku vplete do konstrukce a na podzim se odstřihnou odkvetlé, aby se netvořily šípky. Na zimu odolné druhy jen přikopčit třeba kompostem.
Já kupoval před 2 roky někde v OD - tuším to bylo v albertu - měli tam několik druhů,typů - v igelitových pytlích. Těmi jsme různě doplnili stěnu a po dvou letech je to ok. Ale máme na stěně oporu. Ono tam stačí i pár tyček na rajčata, když je nouze :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.