Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aloe problém

Od: vinjanka* odpovědí: 6 změna:
Dobrý deň,
mám problém s Aloe stromovitou. Neviem, či je preliata, alebo naopak suchá. Je umiestnená blízko topenia, môže jej vadiť aj to?
Ďakujem veľmi pekne za rady.

Aloe problém
Aloe problém #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

floro*
hodnocení

1x
Shwzuje nepotřebné listy. Hodně se vám vytahuje, moc tepla a nedostatek světla. Teplo ji nutí k růstu, ale světla je málo, tak se vytahuje a odstrihava listy, které nedokáže utahnout. I když to máte na parapet, intenzita světla je prostě v zimě nízká. Za chvíli budete mít z ní pár metrovych slahounu se štětka a na koncích. Takže ji dejte na místo, kde je trochu chladněji. Tak pod 20°C. A pak v podaří po zmrzlych vysoupnout ven.
vinjanka*
hodnocení

Ďakujem za radu. Dám ju teda na chladnejšie miesto. Potom na jar a v lete je lepšie aby bola vonku?
floro*
Tak nemusí, ale letneni jí pomůže. Zase, bude teplo a v místnosti nikdy nebude mít tolik světla jako venku, takže zase se bude jen vytahovat. Ale když ju pak budete premistovat, tak napořád chvilku do stínu, aby ji hned neosvetlilo slunce a nespalilo pokožku listů.

hodnocení

0x

Mám ji taky u topení a jednu jsem zničila, zdála se suchá, ona opravdu potřebuje málo vody.

vinjanka*
hodnocení

Oka, rozumiem. Ďakujem :)

petr2000*
hodnocení

0x

To je aloe arborescens a je už stará, chtěla by zmladit a v létě vystrčit na sluníčko ven. Uvidíte, že ji to udělá dobře. Teď hlavně nepřelévat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]