Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu: asparagus falcatus - přes zimu začal hojně opadávat, žloutnou mu listy.
Aspagus je přesazen léto 2020 do většího květináče, vždy byl v úmělohmotným a nic se mu nedělo. Protože má dost velký bal a hlízy zdravé, krásné, tak jsem jej ani tolik o ně tentokrát nepřipravovala a bal zachovala téměř celý. Do dnešního dne dorostl a hlíza se mi ukázala i zespodu květináče z otvoru do podmisky. Je to již 14let starý kousek a velmi bohatý ..Teď ztratil 30% srpečků. Okna jsou na severozápad , slunce zde není..světla dost, ideální podmínky. Jelikož jej mám už tolik let a vždy se mu dařilo..teď na stáří zjevně potřebuje něco, co já nemohu odhadnout. Zda jiný materiál květináče..Ale ty velké ohromné květináče už budou fakt vypadat na tom místě hrozně. Také když se minulý rok snažil vyvézt šlahouny..tak to byly nádherné silné pruty..které měly délku až dva metry ..ale jak dokončil délku..začal usýchat, lístky ani nevzešly.. Hnojila jsem do podzimu, rosila jsem..připadalo mi, že jak se toho nového šlahounu dotknu, usýchá)). Prosím o radu. Děkuji
Otázka je, jestli nebyla kytka jednorázově přelita nebo nenachladla / průvan/.
Jestli má odtok ucpanej a dříve jím přebytečná voda protekla, tak by to bylo to první, co bych řešila. Buď odvrtala onu blokující hlízku nebo vyvrtala jiný otvor vedle.
Končí zima, i to byl jistý stres, když bylo málo světla. Hodně rostlin následně ztrátu listů dohoní.
Prohlédněte pro jistotu, zda tam není nějaký nenápadný škůdce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.