Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrba do květináče

Od: uirpo odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, můžu zadadit vrbu do 90l květináče? Dám do zahradnického subsrátu. Mám do jednoho květináče dát 2,3 nebo jen 1? Za jak dlouho tak vyroste a jak bude velká. Díky za odpovědi.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Stačí ponořit řízek z větvičky do vázičky s vodou a za 14 dní zakoření.Pak už může jít rovnou na zahradu na místo.

JABRAKA

liska5
hodnocení

1x

To už máte keřík nebo jen kousek větvičky? A jakou vrbu? Krásná je japonská s růžovými lístečky. Tam stačí strčit kousek větvičky do květináče a hned zakoření. Nebo ta jíva s povislými větvemi jako deštník, co má zjara kočičky? Nebo máte tu s pokroucenými větvičkami? Viděla jsem někde takto zasazenou pomlázku. Pěkně tlustá vrba z ní byla. Záleží, kde ten obří květináč bude? Jaký má tvar. Jestli je to něco jako podélný truhlík, tak dvě růžové klidně.Naštěstí se vrby dají hodně tvarovat. Třeba tu japonskou růžovolistou střihám i několikrát do roka, aby se zahustila. Vrby rostou celkem rychle, pokud to není nějaký vyšlechtěný zákrsek.

liska5

Hakuro nishiki se nazývá ta zdobná vrbička. Prodává se i na kmínku. Aby zrůžověla pořádně, chce sluníčko, ale né celodenní úpal. Kupovala jsem ji malou, jako keřík vřesu, a za tři roky je asi 60cm kulovitá, ale hodně střihaná, aby měla co nejvíc rozvětvení.

Salix Caprea na kmínku je ta s kočičkami tvaru deštníku

liska5

Zpočátku bude vedle malé vrbky místo, které můžete zaplnit letničkami ev. nějakou nižší a povislou trvalkou. Po několika letech pak tam bude jen ta vrba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]