Nejste přihlášen/a.
Já bych ji přesadila a přitom zkontrolovala kořeny. Tohle se mi stalo s citroníkem. Najednou začal živořit a usychal. bylo mi to divné, protože jsem ten rok přesazovala a do správné hlíny, tak mi to nešlo do hlavy. Nakonec jsem ko vyklepla z květináče a zjistila, že jsem ho přesadila špatně a že neměl mezi kořeny hlínu. Nevím jak jsem to mohla tak blbě udělat, ale stalo se. Tak jsem ho znova pořádně zasadila a sice mu to trvalo, než se zmátořil, ale zachránila jsem ho a už znova plodí a kvete.
Zkuste ji "probudit". do vany s ní a osprchovat ji jemně teplou (vlažnou) vodou. Předpokládám, že v zimní zahradě áte nějakou rozumnou teplotu?
Tak v ZZ máme teplotu poměrně nízkou, kolem 10 stupňů, vedle této mandarinky ale stojí citroník a tomu evidentně zima není. Kromě toho mám ten stromek už několik let a měla jsem na něm velké a chutné plody a podmínky byly stejné...mám dojem, že začal chřadnout už v létě, dost kvetl, ale pak ty plody buď opadaly anebo zakrněly.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.