Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny,
potřebuji poradit jaké osvělení "skleníčku" mám zvolit. Chtěl bych vyzkoušet roubovat okurky ( později rajčata a papriky ), ale nechci jít cestou malého skleníčku, který je v nabídce obchodů, neboť po nějaké době je růst limitován vnitřní výškou skleníčku cca 15 cm a vzhledem k tomu, že náš domek nemá vnitřní parapety na kytky, tak mám problém, že je nemám kam dát do doby než to půjde do venkovního skleníku. Zatím jsem zavrhnul možnost pěstebního skleníku.
Rozhodl jsem si skleník vytvořit cca 50 x 80 o výšce asi 80 - 100 cm. Vzhledem k teplotě obýváku nebude problém s vyhříváním. Co však jsem zatím nevyřešel je vnitřní osvětlení. To bude v tomto místě instalace nedostatečné ( cloní okno terasa) a potřeboval bych poradit. Vyhledal jsem na internetu možnosti, ale zatím se topím v návodech a jednotkách. Vyhovovala by mě pěstební žárovka anebo led páska. Skleníček bude určen pouze od sadby po naroubování a dobu než okurky přesadím do skleníku. Zatím jsem vytipoval SANSI LED GROW žárovka E27 15W. Jakou máte zkušenost?Popř. i zkušenost s roubováním ( substrát, hnojivo atd. ) Děkuji moc Karel
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.