Nejste přihlášen/a.
Mám zkušenosti s citroníkem a zrovna mi kvete a jednak už má velké plody a už se dělají další. Ale já jich nenechávám tolik, to by nedozrály. Na tom Vašem stromečku se mi zdá těch plodů moc, ale neznám tuto odrůdu, to musíte vědět Vy, když ji už máte třetím rokem. Podle mne usychá, protože stromku nestačí živiny, na tak velké množství plodů a tak to jako první odnesou listy, které vyschnou rychleji. Ale netvrdím to, jen je to můj názor a zkušenosti s citroníkem. kterému jsem také musela odstranit některé plody, protože začaly zakrňovat. Bylo jich na jednu větvičku moc. Schválně jsem teď vyfotila svůj citroník. Zalévám jednou za týden, mám na zasklené verandě, kde je tak kolem 18 stupňů. A hnojím logrem z překapávané kávy. Tu jednoduše nasypu na povrch substrátu trochu promíchám a pak zalévám vodou dešťovou, co mám v barylu na té verandě. Tak to dělám se všema mýma rostlinama.
Můj mandarinovník vypadá přesně stejně špatně, až na to, že na něm nemám žádné plody. Už jsem se na to tady ptala taky. Je v zimní zahradě, má dost slunka, zdálo se mi, že začal chřadnout už na podzim. Kvetl vydatně, ale pak ty plody nějak zakrněly a teď se začaly kroutit listy. Zalévám dešťovou vodou a v létě hnojím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.