Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lopatkovec- nazelenalé listy a nahnědlý květ

Od: nikola* odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, mám teď nově pořízeny lopatkovec z jedné swap skupiny. Nevíte čím to je, že má nazelenalé listy a nahnědlý květ? Od majitelky byl úplně v pohodě až na to, že byl dost přelitý, tak jsem jej přesadila, ale vzhledově mu nic nebylo. Něco málo jsem si už četla, že je to buď moc přímým světlem, což můj bych řekla, že není.. potřebuje rosit, což dělám také.
Prosím poraďte.

Lopatkovec- nazelenalé listy a nahnědlý květ
Lopatkovec- nazelenalé listy a nahnědlý květ #2
Lopatkovec- nazelenalé listy a nahnědlý květ #3

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nikdo nic. Lopatkovec nesnáší přesazení, pak začne chřadnout a v horším případě uhyne. Tento vypadá ještě dost dobře. Mám ho na skříňce dost daleko od okna, zalévám když si vzpomenu (snese hodně vody i málo), nerosím a prosperuje. Přesazuje se až když je úplně narvaný květináč. Nechte ho. Co má odumřít, tak odumře a odstraní se uschlé. Květ uřízněte rovnou.

nov
hodnocení

2x

Řekla bych, že je to důsledek právě toho přesazení (lopatkovce to nelibě nesou).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]