Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nedávno jsem vysadil papriky. Pěkně vyrostly, ale teď se jakoby rostlinky začaly klapět. Mám je u topení tak nevím jestli na ně není moc teplo. Nebo jestli je moc nezalévám. Tak nevím, prosím poraďte.
Zdravím a pouze upřesňuji "názvosloví": Papriky jste zřejmě nevysadil, ale vysel. Omlouvám se za "slovíčkaření"...
Máte tu misku s dirkami ve dně na odtok přebytečné vody? Klíční rostlinky popadají v důsledku houbové choroby, když jsou v chladu a mokru. Tohle nevím, jestli zachráníte. Teď do tepla a zkusit zalít roztokem Previcuru. Vzhledem k ceně té chemie se vám spíš vyplatí vysít znova. Kupujte výsevný substrát s přídavkem proti houbovým chorobám.
Do jakého substrátu jste semínka vysel? Nejlepší se mi osvědčil sobstrát "pro výsev". Pak by nemělo docházet k "padání sazenic". Takové malé roslinky ze začátku zavlažuji jemným rosením.
Máte tam málo světla, paprik jsou proto vytáhlé a takto to dopadá. Navíc ta krabice nebo co je tmavá a půdy je tam málo. Zkuste je přesadit a substrát dát více pod okraj a na světlo.
Floro má pravdu, tam chybí to zaškrcení v místě, kde začíná kořínek a kde se klíční rostlinka zlomí. Tyhle jsou ohnuté, jako z nedostatku vody. Možná proto, že půdy je málo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.