Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, líbí se mi rozkvetlé malé květníčky(asi 10-15 cm) na zahradě, ale když je nezaleju denně, zajdou a to je pro mě problém,protože nejsem na chatě pořád (taky jsem pryč 1-2 týdny). Vídám truhlíky nebo květníky i na návsi apod. a nezdá se mi, že by se zalívaly denně , tak někde dělám chybu. Prosím o radu, jestli je nějaký způsob , jak je udržet při životě nebo se s nimi musím rozloučit?Moc děkuju za každý nápad nebo radu.
Petr
Malé květináčky, které mám na dvoře, tak v létě když je vedro zalévám třeba 3x za den. Jinak by rostliny zašly, to jinak nejde. Dcera má rozvedené hadičky a centrální závlahu, jinak se to musí řešit bud velkými nádobami, na dno dát specielní nasákavou hmotu, která drží vodu, nebo sázet přímo do země. Hodně malé květináčky jsem již zrušila.
Květináče 10 cm jsou málo, nedávat na prudké slunce. Mohlo by pomoci použití hydrogelu, který váže vodu pro rostliny na pak. Dva týdny bez zálivky jsou stejně dlouho. hydrogel.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.