Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna řemene sekačky

Od: martin12* odpovědí: 4 změna:

Ahoj, potřeboval bych vyměnit řemen pohonu bubnů u bubnové sekačky Jikov BDR 700, ale nevím jak ho sundat. Povolil jsem šrouby (A) a imbusem (B) povolil řemen. Tady už jsme se ale zasekl, protože nevím, jak dále řemen sundat z řemenic... Máte s touto sekačkou někdo zkušenosti? Díky za radu

Výměna řemene sekačky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Když to nejde víc povolit nebo ůplně rozebrat, tak už je čas na hrubou sílu. Vezmu silný šroubovák dám ho na kraj kladky aby řemen nezapadl do drážky ale aby ho šroubovák nadzvedl nad kladku a pomalu pootočím. Horší práce bude tam nasadit nový, který bude kratší.

Podle fotky ale ten starý nevypadá, že by to už měl za sebou. Jestli neprokluzuje tak bych ho tam klidně ještě jednu sezónu nechal.

martin12*
hodnocení

Ono to asi bude chtít více rozebrat, protože i když řemen třeba pomocí šroubováku sundám z těch 2 kladek na žacím adaptéru, tak mi k sundání z té třetí kladky na převodovce bude zaprvé překážet řemen pohonu převodovky a zadruhé ten kovový odlitek, který je pravděpodobně přišroubovám k žacímu adaptéru pomocí těch 6 šroubů (A).

Tento postup (sundání řemenu pohonu převodovky a kompletní demontáž žacího adaptéru) mi přijde docela nepraktický, ale jestli není jiná možnost...

hodnocení

0x

Mě to připadá, že tam nějaký umělec místo řemene správné délky z nějakých důvodů řemen kratší. Ale tak i tak - předpokládám, že pro nasazení nového řemene bude stejně nutné demontovat celý nosič bubnů - tedy šrouby A pryč, protože jinak si neumím představit, jak jej tam navléct.

martin12*
hodnocení

S tou délkou řemene nevím, ale od pohledu mi nepřijde kratší.

Asi se bude muset demontovat nosič bubnů, ale to asi stačit nebude, protože pod řemenem pohonu bubnů je ještě řemen pohonu převodovky a ten tam bude překážet. V tom případě ho asi budu muset také sundat.

Vím, že se napíná tak, že se musí povolit 2 imbusy u třmenu (C) a potom se má nějakým páčidlem, třeba šroubovákem (v místě D) posunout celá převodová skříň. Já řemen ale budu potřebovat povolit, to udělám jak? Rukou zatlačit (v místě E) po povolení šroubů (C) to asi nepůjde.

Výměna řemene sekačky #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]