Shluky bílých teček na spodní straně listu mangovníku
Od:lukas01odpovědí:4změna:
Dobrý den, mám doma dvouletou rostlinu mangovníku a před nedávnem jsem zjistil, že se na spodní straně listů hlavně v oblasti žilnatiny shlukuje bílé cosi. Měl jsem podezření na molice, ale nepodařilo se mi nikde najít molici jako takovou. Dokázal by mi prosím někdo podle fotografie poradit, o co by se mohlo jednat? Děkuji.
Vezmi vatové tampony, namáčej je v mističce vlažné vody se lžicí jaru a ber list polistě a stírej. Znečistěné tampony vyhazuj. Za pár dní na to rostlinu osprchuj. Můžeš jí vyměnit i vrchní vrstvu zeminy za nový substrát. Kup si hnojivé tyčinky s obsahem insekticidu na savé škůdce a napíchej je do květináče podle návodu... A nebo postřik Mospilanem.
Zdravím. Řekla bych, že toto molice jsou. Venku začíná být víc světla, tak se začaly z vajíček (klidně nakladených na podzim) pomalu líhnout. Je potřeba je zahubit dřív, než dospějí a rozlétnou se vám na další květiny. Ida
lukas01
Jak píšete. Ať jsem hledal na internetu kdekoliv, nejvíce to stejně sedí na molice. Děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.