Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou pokojovku vybrat?

Od: evan odpovědí: 13 změna:
Zdravím, chtěla bych domů pokojovky. Mám spíš stín, rostliny nebudou u okna. Něco menšího, výška kolem 40 cm. Sušší prostředí. Zalévam 1x týdně! Zkoušela jsem vánoční hvězdy, rymovník, nelíbilo se jim tam. Nějaký tip? :)
doplněno 06.02.21 07:23: Je pro mě také důležité, aby se zalévala 1x týdně, nechci všechny kytky zalévat jinak :)

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Do velkého stínu můžete postavit Tchýnin jazyk, pak třeba i Scindapsus může být na tmavším místě.

host
hodnocení

1x

Zelenec - výborná kytka pro začátečníky. Nekupuje se, ten, kdo ji má, vám rád dá oddenek, i vy je jednou budete mít a můžete rozdávat.

Šáchor - stačí si darovaný stonek s listy dát do misky nebo sklenice s vodou, zakoření a když nemáte květináč, poroste i ve váze, vyrobené třeba z uříznuté PET láhave od minerálky naplněné vodou, stačí jen občas dolévat vodu.

Voděnka - nenáročná pokojová rostlina. Opět se může začít pěstovat jen ve vodě, třeba i jen malé vázičce. V květináči se pěkně rozrůstá, stačí hodně zalévat a když se moc přeroste, tak zastříhnou a opět můžete stonky s listy dát někomu dalšímu, aby si ji také mohl pěstovat. Nekupovat. Stačí když si o kousek řeknete někomu, kdo ji má.

S tím zelencem nevím, mám tmavší byt a umořila jsem dva, te´d ho mám kousek u okna, tam jde.

On i šáchor chce dost světla.

evan
hodnocení

Zelenec jsem taky měla a taky se nedařilo. Asi to vypadá, že umořím každou kytku,ale tak to není, mám hodně šplhavnic a ibišků :)

petr2000*
hodnocení

1x

Pepřinec, zelenec, monsteru, můžete zkusit marantu, aglaonemu, spatiphyllum... Petr

liska5

Dobrá odpověď. Maranta je super tip.

honza75*
hodnocení

0x

Navrhuji kolopejku- snadná, pěkná, nepotřebuje mnoho světla

hodnocení

0x

Klivie nebo téměř nezničitelná kořenokvětka.

hodnocení

0x

Nezničetelné jsou draceny, mám tmavší byt a mám je uprostřed. A voděnka, ne ta s pruhy.

liska5
hodnocení

0x

Na takovém místě mám fitonie. Jsou ozdobné listem jednu bíle žilkovanou, druhou s červenými listy.

evan
hodnocení

Jak často zaléváte?
liska5

Jednou týdně. Nejlepší je ale v hydroponii. Převařený štěrk zalitý roztokem hydroponixu. To pak vydrží dýl..

Jinak, co přeroste ustřihnu, dám svazeček do hrnku do vody a tam to je třeba rok, než mne napadne to zasadit. I tam to vypadá zdobně. V hrnkách mám kropenaté břečťany a scindapsus, taky roky jen ve vodě. Pak mohu odjet na dva týdny a nezhynou. Taky se hodí do stínu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]