Nejste přihlášen/a.
Do velkého stínu můžete postavit Tchýnin jazyk, pak třeba i Scindapsus může být na tmavším místě.
Zelenec - výborná kytka pro začátečníky. Nekupuje se, ten, kdo ji má, vám rád dá oddenek, i vy je jednou budete mít a můžete rozdávat.
Šáchor - stačí si darovaný stonek s listy dát do misky nebo sklenice s vodou, zakoření a když nemáte květináč, poroste i ve váze, vyrobené třeba z uříznuté PET láhave od minerálky naplněné vodou, stačí jen občas dolévat vodu.
Voděnka - nenáročná pokojová rostlina. Opět se může začít pěstovat jen ve vodě, třeba i jen malé vázičce. V květináči se pěkně rozrůstá, stačí hodně zalévat a když se moc přeroste, tak zastříhnou a opět můžete stonky s listy dát někomu dalšímu, aby si ji také mohl pěstovat. Nekupovat. Stačí když si o kousek řeknete někomu, kdo ji má.
Na takovém místě mám fitonie. Jsou ozdobné listem jednu bíle žilkovanou, druhou s červenými listy.
Jednou týdně. Nejlepší je ale v hydroponii. Převařený štěrk zalitý roztokem hydroponixu. To pak vydrží dýl..
Jinak, co přeroste ustřihnu, dám svazeček do hrnku do vody a tam to je třeba rok, než mne napadne to zasadit. I tam to vypadá zdobně. V hrnkách mám kropenaté břečťany a scindapsus, taky roky jen ve vodě. Pak mohu odjet na dva týdny a nezhynou. Taky se hodí do stínu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.