Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za rostlinu?

Od: lara odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, dneska jsem dostala tuto květinu, ale nevím jak se jmenuje. Mám pocit, že je to Brambořík, ale nejsem si jistá. Poradíte mi prosím

Co je to za rostlinu?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

28.01.21 15:03
hodnocení

10x

Brambořík

hodnocení

0x

Úplně běžný brambořík, taky se občas říká podle latinského názvu cyklámen. Bývá v různých barvách, od bílé, růžové, světle fialové až po tmavě fialovou a červenou. Někdy bývá i dvoubarvý.

Znám druh s drobnějšími květy, který roste v přírodě. Chodila jsem se na něj několik let dívat, když kvetl. Bohužel, už tam neroste. Nevím, zda vyhynul sám, nebo ho nějaký uvědomělý zahrádkář vyrýpl a přenesl domů. Jaga.

Možná je nikdo "nepřesadil ";) Také jsem je obdivoval v lesích a nakonec to dopadlo,že jsem koupil sazenice ,(za poměrně dost peněz) , ale vykvetly pouze další 2 roky a další rok už zmizely. Že by je někdo přemístil není pravděpodobné,takže už se nepokouším .

liska5
hodnocení

0x

Tenhle pokojový chce chladno a ne na slunko. Raději zalévat spodem. Přečtěte si, jak se pěstuje. Já je přes léto píchla pod keře a vrátila do květináčů, aby zakvetly. V Krakowě jsem z nich viděla truhlíky kolem kavárenské zahrádky. To byl chladný konec září a nádherně kvetly!

futra
hodnocení

0x

Máme špaletová okna.V prosinci jsem si koupila dvoubarevný drobnokvětý a zkusila ho dát do jednoho z nich.Kvete tam již dva měsíce.Jen ,když v noci moc mrzne ,tak ho dám na chodbu.Zalévám ho přiměřeně a zásadně do podmisky.Je to poprvé co mi takto dlouho vydržel.Pokaždé ,když jsem si nějaký koupila a dala ho na okno v chodbě k azalkám ,tak bylo do několika dní po něm.Akorát nevím co s ním budu dělat až odkvete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]