Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dneska jsem dostala tuto květinu, ale nevím jak se jmenuje. Mám pocit, že je to Brambořík, ale nejsem si jistá. Poradíte mi prosím
Úplně běžný brambořík, taky se občas říká podle latinského názvu cyklámen. Bývá v různých barvách, od bílé, růžové, světle fialové až po tmavě fialovou a červenou. Někdy bývá i dvoubarvý.
Znám druh s drobnějšími květy, který roste v přírodě. Chodila jsem se na něj několik let dívat, když kvetl. Bohužel, už tam neroste. Nevím, zda vyhynul sám, nebo ho nějaký uvědomělý zahrádkář vyrýpl a přenesl domů. Jaga.
Máme špaletová okna.V prosinci jsem si koupila dvoubarevný drobnokvětý a zkusila ho dát do jednoho z nich.Kvete tam již dva měsíce.Jen ,když v noci moc mrzne ,tak ho dám na chodbu.Zalévám ho přiměřeně a zásadně do podmisky.Je to poprvé co mi takto dlouho vydržel.Pokaždé ,když jsem si nějaký koupila a dala ho na okno v chodbě k azalkám ,tak bylo do několika dní po něm.Akorát nevím co s ním budu dělat až odkvete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.