Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mech v akváriu

Od: liborl* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, mám akvárium 130 l a chtěl bych se zeptat jestli někdo nemá zkušenosti s akvarijními mechy. Mám větší kořen 40 cm, a na něj bych chtěl mechy uchytit. Prosím o radu jestli je to dobrý nápad, a jak mám popř. mech uchytnout na kořen. Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Počítej, že časem bude mech úplně všude. Bude to trvat rok, ale bude všude. Pokud ti to nevadí klidně malý kousek privaž vlascem ke kořenu.
Každý střih odplavi milimetrove kousky po AQ a tam vyroste další mech. Mech raději trham, abych ho neprasil všude i tak roste na každém druhém kamenu a nejde se ho zbavit... :) ale vypadá dobře. Vůbec jsem ho nesazel. Přežil na suchém kamenu, který jsem dal do AQ a znovu ožil.

72mona
hodnocení

0x
Tak mně se to hodně líbí, ale ještě jsem se k tomu neodhodlala. Ideální je použít lepidlo: rostlinna-akvaria.cz/...
Někdo váže silonem. M.
Mě to lepidlem moc nešlo. Ještě ho jde napestovat v kaši ve vlhku. To je nejlepší, ale ne každý má to má podmínky. Mech se nakraji nožem na milimetrovou kaši, potre kde má růst a měsíc pěstuje ve vlhku a na světle. Pak už drží a roste.
72mona
Teď jsem konečně dala dokupy tu svou padesátku, ale bez mechu. Ten jsem chtěla doplnit až později (právě tím lepidlem, tak jsem zvědavá, jestli mi to půjde;) Časem se musím dokopat k razantnímu zásahu do toho nano akvária, které mám totálně "zaprasené" rozpadlou řasokoulí (cladophora). Ta nakonec porostla všechny dekorace včetně filtru (i bez lepidla a jakéhokoliv zásahu) *alene* M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]