Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hnojivo na rododendrony

Od: tuset odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, doma mám hořkou sůl kterou dám k jehličnanům a tůjím (na jaře), můžu ji dát i k rododendrónům a azalkám? Nebo si mám koupit NPK po ty rododendróny a azalky. díky za rady

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nejsem zahradník, ale já bych to neryskoval. Rhododendrony a azalky potřebují kyselou půdu a nejsem si jistý, že ta hořká sůl kyselost nesníží. Použil bych raději hnojivo pro ně přímo určené. Zas to nestojí tolik, abych ryskoval, že jim to ublíží.

tuset
hodnocení

Ano, ta sůl je pro tůje a jehličnany, ale přemýšlím o NPK - dusík, fosfor, draslík

liska5
hodnocení

0x

To raději ke každému rododendronu či azalce pár kýblů rašeliny. Nebo přímo hnojivo na rododendrony. Hořkou sůl jsem dávala jen k jehličnanům ve špatné kondici.

tuset
hodnocení

Mohu použít NPK - v poměru 10-10-10+13S?

hodnocení

0x

Panuje utkvělá představa, že hořká sůl je na jehličnany. Hořká sůl je hořečnaté hnojivo, které se dá použít pro všechny rostliny, které mají nedostatek hořčíku. Ten nedostatek hořčíku je rozhodující. Mají-li tedy rododendrony nedostatek hořčíku, můžete použít. U NPK si nejdřív zjistěte, zda obsahuje vápník a pak teprve sypte ke kyselomilným rostlinám.

tuset

NPK - v poměru 10-10-10+13S

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]