Nejste přihlášen/a.
Zdravím vás v novém roce, milí rádcové. Můžete mi, prosím, někdo ze své zkušenosti poradit, kterou odrůdu brambor vybrat pro dokonale hebkou bramb. kaši? Odrůda bude pěstovaná v cca 550m n/m, ne komerčně, jen na zahrádce. Děkuji mnohokrát. Ida
Konkrétní odrůdu asi nemá cenu radit, protože odrůd je mnoho a když najdete obchod, který bude mít na výběr z pěti odrůd, budete ráda. Takže si koupte varný typ C a ranné, poloranné nebo pozdní, podle toho, co požadujete. Ranné mají kratší vegetační dobu, ale nižší výnosy a obvykle se špatně skladují a pozdní zas asi těžko koupíte, takže to asi dopadne na ty poloranné.
Já kupuju sadbu v Osevě, tam mají na výběr cca 5 odrůd (od velmi ranných až po poloranné) a každý rok mají jiné odrůdy. V počátcích jsem si to psal, že si tu odrůdu koupím příště zas, ale nikdy ji další rok neměli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.