Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké medonosné trvalky mám zasadit?

Od: 1267 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

chtěla bych k rybníčku zasadit nějaké medonosné trvalky, kterým by nevadila mokrá půda, vlhko, mokro.

Které bych mohla zasadit?
Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona
hodnocení

6x
Pokud i dřeviny, ideální jsou vrby. "Kočičky"jsou pro včelky na jaře hodně důležité (dají se pořídit i menší, pokud je málo místa). A zde jsou popsány i druhy, jak postupně na jaře kvetou: vrby.cz/... M.

liska5
hodnocení

3x

Kyprej vrbice /Lythrum/.

Jak moc je medonosná, nevím, ale včely ji mají rády. Je vysoká, klidně dost přes metr, chce slunko, dovede růst v potoce na ostrůvcích bahna, ale i v kůrou pokryté chudé vlhké půdě. Je nejčastěji sytě růžová, kvete od června pořád až do podzimu, nevymrzá, nerozlézá se, ale za několik let vytvoří trsy, které se pak dají rozdělit.

liska5

Do polostínu pak možná mátu.Ta snese vlhko. Ale divoce se rozlézá, To by chtělo pod zemí zapustit nějakou ohrádku.

V mokrém břehu kvetou spíš ty nemedonosné, jako poměnky, blatouchy, irisy, nějaké pryskyřníky.

zuza279*
hodnocení

0x

Tužebník jilmový, pcháč zelinný

hodnocení

0x
Iris vlhkomilný, pruhovaný list. Má zajímavé listy, nevím, kdo ho bude prodávat. Jen pro zajímavost, jaký krasavec existuje. Hmyz ale neláká.
jezirka-eshop.cz/...
Sadec konopáč, je ale vysoký a květ mi z blízka nepřijde moc krásný. Další krasavice je vrbina. Panašovaná roste pomaleji. zahradnictvikrulichovi.cz/...
Nejdéle kvete centranthus ruber, ale bahnomilná není, i když i trochu vlhka ve stínu mi zvládá. Hmyz ji miluje.
Všechny uvedené rostliny jsou nenáročné. Sadec i kyprej lze koupit i semínka, jak vzcházejí nevím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]