Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna zeminy ve skleníku

Od: reno888 odpovědí: 7 změna:

Zdravím, všechnu hlínu ze skleníku jsem vyvezl ven a budu navážet ze záhonu jinou (cca.60 koleček zeminy /hloubka tak na 2 rýče a více)

mám na záhonech nějaké drny kde je tráva když se zrývala zahrada

Chtěl bych se zeptat jestli se musí tráva vyplevelit odstranit nebo jestli se drny mohou na spodek nasypat ..chtěl bych ty drny použít do prostoru cestičky ve skleníku.

Děkuji předem za rady a názory :-D

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

0x
Pokud tam nejsou semena ani plevel, tak na dno to klidne prijit muze. Klidne i primo do zahonu, jen dost hluboko, poslouzi to jako hnojivo.

jabraka*
hodnocení

0x

Už jsem tu na podobnou otázku odpovídal.Nní nutno odvážet starou zeminu ze skleníku.Doporučil bych spíše zeminu promíchat se zetlelým kompostem případně i přidat pro desinfekci tochu dusíkatého vápna.To do jara v zemi vyhubí škůdce a na jaře stačí vysázet rannou zeleninu.Kdo chce sázet brzy,pak pod vrchních 15 cm zeminy položí vrstvu koňského hnoje.Zvýší teplotu ve skleníku,pařaništi , o dva tři stupně.

JABRAKA

reno888
hodnocení

Pro výměnu zeminy jsem se rozhodl že se doporučuje cca. po 5 letech vyměnit ale hlavní důvod kvůli sviluškám se kterými bojuji už 3 rok . Používám dusíkaté vápno na likvidaci škůdců a plevele ale moc se neosvědčilo plevel rostl vesele dál. Na jaře už mě překvapili v květnu před tím to byl vždy srpen.

Na svilušku platí Vermitec.Zneškodní všechna stadia.Larvy,vajíčka i brouky...

reno888
hodnocení

Používám stolní olej do teplé vody pak se potvory nalepí ale chce to hlídat a likvidovat ihned jak už jsou tam pavučinky je pozdě,,na jaře jsem zachránil jen papriky a feferonky, okurky a hadovky ty potvory zlikvidovali *zed*

hodnocení

0x

Drny dospod dát můžete, nejlépe obráceně, tj. kořeny nahoru.

floro*
hodnocení

0x
Hlavně naspod na dejte hnuj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]