Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pepř sečuánský osychá-proč?

Od: petr1010 odpovědí: 1 změna:

Zdravím, dostal jsem darem bonsaj pepře sečuanského. Pepř ale začal osychat. Zajímalo by mě, jestli tu náhodou není někdo, kdo by věděl proč? LIsty jsou uplně suché a opadávají. Může se jednat třeba o nějáké vegetační období? Nikde na internetu jsem se k téhle rostlině nic moc nedozvěděl.

Díky za odpověď i za rady

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Sečuánský pepř jako bonsai nemá období klidu, doma celoročně pěstovat při teplotě 15 – 30°C na co nejsvětlejším místě, i přímé slunko. Co ale nesnáší je průvan, stát ve vodě, mít přemokřenou nebo úplně suchou půdu a suchý vzduch. Na to reaguje shazováním listů. Při suchém vzduchu neprospívá => každý den porosit, stát trvale nad hladinou vody (miska s kamínky a vodou). Bonsaje z tohoto pepře jsou napěstované v ideálních podmínkách skleníků, toho doma těžko docílíte, takže osvit doma (zvlášť přes zimu kdy je šero) nestačí pro hodně zahuštěnou korunku bonsaje, takže stromek si zreguluje počet listí na množství, které dokáže udržet. Pokud ho ale dáte po "3 zmrzlých" letnit (bonsai do polostínu), zase to dožene. Letnění mu velmi prospívá. Ida

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]