Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žlutý vánoční kaktus

Od: roni* odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,
Můžete prosím poradit, kde se dá vánoční kaktus žlutý koupit.
Děkuji

Žlutý vánoční kaktus

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nevím kde, ale vím jak si ho vypěstovat a to velmi lehce. Jestli je ta fotka třeba od nějaké kamarádky, tak ji poproste o jednu větvičku, která bude mít alespoň 3 články a tu doma zapíchněte do substrátu pro kaktusy. Tohle mám vyzkoušené a vždycky se mi kaktus ujme. Bohužel už nepovím jak dlouho přesně budete čekat, ale dočkáte se určitě. Já jsem si takto vypěstovala bílý z jedné větvičky a dneska už je hezky košatý a kvete. Myslím, že ho už mám asi 3 roky.

futra
hodnocení

0x

Já si ho před lety koupila v Baumaxu.V Penny taky mívají směs vánočních kaktusů.Bývá to většinou v prosinci.Stačí se jen trefit do barvy.Májí totiž poupátka .Já si ho tenkrát koupila podle poupátek a myslela si ,že pokvete růžově či oranžově.Když vykvetl žlutě,tak jsem byla sice překvapená ,ale také nadšená ,že mám žlutý kaktus..

Ano, také jsem je v Penny viděla a i jinde, ale nemusi se "trefovat", protože na každém květináčku musí být štítek, kde je také označená barva. Pokud teda lidé nejsou bezohlední a nevytahují ty štítky a nemíchají je. Což se ovšem bohužel stává. :( Také se mi ten žlutý na fotografii líbí, ale já jsem momentálně nikde neviděla.

futra

To jsem si nevšimla,zda to mají barevně označené.Jednou jsem si v Penny koupila ,,žlutý ,, durman ,který kvetl oranžovorůžově.

To Vám věřím, také to může být tím, že prodejce neuvádí opravdové údaje. Ale zkuste si příště všimnout, podle mne všechny květiny které se takto prodávají, mají v květináči, nebo na přímo na květináči označení o druhu a barvě. Jestli to to opravdu bude, až rostlina doma vykvete, tak to už je otázka jiná. Dneska už se člověk zřejmě nemůže spolehnout na nic. Já už jsem dlouho nic nekupovala a tak jsem se ani nedívala, ale sama se kouknu, jestli si na to vzpomenu. Ono se toho hodně změnilo. Ale podle mne by tohle mělo být povinností prodejce, aby přesně určil barvu. Kvůli tomu si také květiny kupujeme, že dáváme přednost nějaké barvě a když už za to člověk platí, tak by neměl kupovat "zajíce v pytli". :)

roni*
hodnocení

Dobrý den,
Děkuji za info.
Určitě to v Penny zkusím sehnat.
Přeji pěkný den Bronislava

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]