Ahoj,potřebuju poradit s výběrem živého plotu.chci ho osadit na jižní stranu pozemku délky 15m, výšky tak 2-2.5m,šířky 1-2m max.lokace je jižní Morava -Vyškovsko.chtel sem vysadit blyskavku ale dočetl sem se že namrzá.tak nevím zda do toho jít.mà někdo zkušenosti s blyskavkami jako živý plot, případně poradili byste jaké druhy by se hodily? Chtěl bych hlavně aby byl hustý (1řada),nechci jednotvárnou zelenou stěnu,klidně kombinace více druhů,může být stálezelený i opadavý.
Já bych prostřídala různé muchovníky. Bylo by zobání, bíle kvetou a brzy a postupně plodí a navíc mají na podzim zajímavě vybarvené listí. Dobré je, že se dají tvarovat přistřihnutím. Pak různé tavolníky a tavoly, vrbičku japonskou růžovolistou nebo euonymus.
liska5
Když příjdete do nějakého okrasného zahradnictví, tak si zkusíte postavit vedle sebe ty kontajnerky s namícháte si je, aby to ladilo a střídaly se barvy listů. Jen ty nároky by měly být podobné. Myslím voda, kvalita a kyselost půdy, slunce.
Zdravím. Já dávám přednost živému plotu z pěkně kvetoucích keřů. Lze vybrat z tolika, že vám můžou kvést postupně od jara do podzimu. Prakticky všechny keře lze zasřihávat, většinu po odkvětu. Je velký výběr: google.com/... Jen dejte pozor na Zákulu japonskou, ta utíká z místa a prakticky nejde tvarovat. Ida
liska5
Já bych vynechala i dřišťál / Berberis/ a zimostráz /Buxus/. Poslední dobou je napadají housenky. Buxus přímo likvidují.
A co nikdy: Škumpa octová, dekorativní malý stromek, ale rozleze se šíleně...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.