Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
minulý rok i předminulý jsem si koupila semínka trvalek - tařička, dračík, yzop... Zasela jsem je, ale nevyšla ani jedna rostlinka.
Sázela jsem je na začátku dubna. Možná je to moc brzy. Možná byla špatná půda, přemokření?
Nevíte, čím by to mohlo být? Jsem z jižních čech - okres Českobudějovicko.
Mám se o to pokusit znovu. Koupila bych si jiné trvalky.
Děkuji.
Nejlepší je sít doma do misek do výsevného substrátu brzy zjara. Pak vzešlé na okně na parapetu přesadit do malých kontajnerků. A až je prokoření, vysazovat ven po zmrzlejch. Na těch sáčcích je snad návod. Semínka někdy mohou být mizerná. Zrovna tyto rostlinky bude asi lepší koupit jako vzrostlé sazeničky.
Zdravím,
vždy je dobré před sázením semínek ze sáčku koupeného v obchodě udělat test klíčivosti. Tzn. aspoň 10 semínek, raději více, vzít a dát klíčit na vatu nebo buničinu. Pokud jich vyklíčí jen půlka je to 50% klíčivost a to nic moc není. Pokud je klíčivost aspoň 75%, lze je vyset i do půdy rovnou. A pokud je mi známo, při setí trvalek přímo do půdy, tak trvalky asi tak v půlce podzimu, mají pak na jaře lepši podmínky vzejití.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.