Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to nektarodárná rostlina?

Od: capa odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

chtěla bych si koupit rmen barvířský - semínka. Je to nektarodárná rostlina? Budou na něj létat motýli a čmeláci?

Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Pochybuji. V čem by měl být ten nektar? Už ten typ květu. Barvilo se s ním, to jo, ale motýly jsem na rmenu snad nikdy neviděla. Jo na šalvěji, mateřídoušce, tymiánu...Tam jo.

Pylu má údajně dost. To ocení nejen domácí včely, ale i samotářské. O nektaru se nikde moc nepíše, takže to asi skutečně významná nektarodárná rostlina nebude.

hodnocení

0x

Konkrétní množství nektaru jsem nikde nenašla, ale hmyz ho s oblibou navštěvuje.

hodnocení

0x

Není a nebudou.

hodnocení

0x

Pokud chcete něco, co láká čmeláky, pořiďte si keř čimišník. Když kvete, jsou čmeláci jak šílení a tento keř jde snadno tvarovat. Pro motýly je v našich končinách nejlepší keř budleja neboli komule. Co se týká rostlin, tak je teda nic moc neláká.

liska5

Ale láká. Třeba kdysi v Nasavrkách měli celou zahradu medonosných bylin u včelařské školy. Přivezla jsem si nějaká semínka, např. bělotrn.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]