Dostala jsem v létě malou tlustici, pěkně mi vyrostla, ale bohužel takto nakřivo, až převrací květináč. Spravím to přesazením, když ji zasypu tak, aby byla rovná? Také nevím, kde ji mám mít teď v zimě. Děkuji
Ano, je to řešení, které rostlině nijak neublíží. Nyní by brala místo chladnější s dostatkem světla a velmi mírnou zálivku. Postavte ji tak, aby byla odkloněna od světla. S přesazením počkejte na jaro...
Tento druh Tlustice je velmi nenáročný sukulent,klidně ji nechte tam kde ji máte ta vaše má krásně zbarvené velké listy takže stanoviště jí vyhovuje, v létě je dobré ji dát ven na chráněné místo před deštěm,ze začátku než si zvykne na raní chlad a slunce můžou jí zčervenat listy ,ale potom opět zezelenají,potřebuje i doma co nejvíce světla nejlépe přímé slunce.Tu křivost buď neřešte ,protože tlustice hodně větví a to co Vám roste z kmínku jsou malé větvičky a ty porostou rovně nahoru a ztloustnou nebo na jaře vytáhněte z květináče trochu oklepte a dejte zpět tak ,aby byl kmen rovně a vyvázejte k tyčce.Z těchto tlustic se dají dobře dělat i bonsaje.Mám doma už 20letou a už má slušný kmen,ale bonsaj z ní nemám neměla bych to srdce( v zimě ji mám normálně v bytě a po zmrzlých jde na zahradu až do konce září)
Tlustice je pěkná,hlavně ať má přes zimu dost světla.Přesaď až před jarem.Pak začne přirůstat,klidně odstraň větvičky,které by byly na škodu tvaru,který ti vyhovuje.Jak říká Paja,i bonzaj by z ní šla udělat.Nu a až dovolí počasí,hned s ní na balkon.
Ta je ale krásná! Můžu se zeptat, za jak dlouho takhle vyroste? Já mám rostlinky staré asi rok a mají cca 10 cm a rostou hrozně pomalu. Nemám jim třeba oštípat spodní listy, aby se tvořil "kmínek"?
paja*
To limetka,klidně vylamuj listy i větvičky na místě kde se ti utváří kmínek,čím méně má listů tím více dává do růstu a síly kmínku,taky vylamuji všechno .Po nárustu na požadovanou velikost je dobré ji zaštipovat i vrcholky ,aby měla kompaktnější tvar a sílil jí kmínek.
Moc děkuji, měla jsem ji dosud na verandě ( téměř zimní zahrada), ale teď v těch mrazech tam šla teplota skoro na 5 stupňů, tak jsem kytky dočasně přemístila, ale pak ji tam vrátím, když se jí tam teda asi líbí
Já nevím jak dlouho roste, dala mi ji v létě mamka, tak se poptám, přišla jsem k více rostlinám jako slepej k houslím a teď v tom plavu Měla jsem ji venku a teď od podzimu vevnitř a dost na ni zapomínám
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.