Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Křivá tlustice - jak ji srovnat

Od: martini* odpovědí: 9 změna:
Dostala jsem v létě malou tlustici, pěkně mi vyrostla, ale bohužel takto nakřivo, až převrací květináč. Spravím to přesazením, když ji zasypu tak, aby byla rovná? Také nevím, kde ji mám mít teď v zimě. Děkuji

Křivá tlustice - jak ji srovnat

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ano, je to řešení, které rostlině nijak neublíží. Nyní by brala místo chladnější s dostatkem světla a velmi mírnou zálivku. Postavte ji tak, aby byla odkloněna od světla. S přesazením počkejte na jaro...

jonmart*
hodnocení

2x

Myslím že to pomůže a v zimě ji dej do sklepa.

paja*
hodnocení

2x

Tento druh Tlustice je velmi nenáročný sukulent,klidně ji nechte tam kde ji máte ta vaše má krásně zbarvené velké listy takže stanoviště jí vyhovuje, v létě je dobré ji dát ven na chráněné místo před deštěm,ze začátku než si zvykne na raní chlad a slunce můžou jí zčervenat listy ,ale potom opět zezelenají,potřebuje i doma co nejvíce světla nejlépe přímé slunce.Tu křivost buď neřešte ,protože tlustice hodně větví a to co Vám roste z kmínku jsou malé větvičky a ty porostou rovně nahoru a ztloustnou nebo na jaře vytáhněte z květináče trochu oklepte a dejte zpět tak ,aby byl kmen rovně a vyvázejte k tyčce.Z těchto tlustic se dají dobře dělat i bonsaje.Mám doma už 20letou a už má slušný kmen,ale bonsaj z ní nemám neměla bych to srdce( v zimě ji mám normálně v bytě a po zmrzlých jde na zahradu až do konce září)

jabraka*
hodnocení

2x

Tlustice je pěkná,hlavně ať má přes zimu dost světla.Přesaď až před jarem.Pak začne přirůstat,klidně odstraň větvičky,které by byly na škodu tvaru,který ti vyhovuje.Jak říká Paja,i bonzaj by z ní šla udělat.Nu a až dovolí počasí,hned s ní na balkon.

JABRAKA

limetka*
hodnocení

2x

Ta je ale krásná! Můžu se zeptat, za jak dlouho takhle vyroste? Já mám rostlinky staré asi rok a mají cca 10 cm a rostou hrozně pomalu. Nemám jim třeba oštípat spodní listy, aby se tvořil "kmínek"?

paja*

To limetka,klidně vylamuj listy i větvičky na místě kde se ti utváří kmínek,čím méně má listů tím více dává do růstu a síly kmínku,taky vylamuji všechno .Po nárustu na požadovanou velikost je dobré ji zaštipovat i vrcholky ,aby měla kompaktnější tvar a sílil jí kmínek.

limetka*

to Paja - Díky!

martini*
hodnocení

Moc děkuji, měla jsem ji dosud na verandě ( téměř zimní zahrada), ale teď v těch mrazech tam šla teplota skoro na 5 stupňů, tak jsem kytky dočasně přemístila, ale pak ji tam vrátím, když se jí tam teda asi líbí

martini*
hodnocení

Já nevím jak dlouho roste, dala mi ji v létě mamka, tak se poptám, přišla jsem k více rostlinám jako slepej k houslím a teď v tom plavu :) Měla jsem ji venku a teď od podzimu vevnitř a dost na ni zapomínám

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]